Opas polkujen, terassin ja ajoväylän kitkemiseen

3 min lukuaika
Jaa

Jos haluat tehdä terassistasi ja laattapäällysteisestä ajoväylästäsi puhtaan ja rikkaruohottoman, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä oppaassa käymme läpi jokaisen vaiheen, joiden jälkeen kotiisi johtavat polut ovat parhaimmillaan! 

Mitä tarvitset alkuun pääsemiseksi:

Ensimmäinen askel on varmistaa, että sinulla on kaikki välineet ja resurssit, joita tarvitset lian ja rikkaruohojen kukistamiseen. 

  • Lämmintä vettä 
  • Ämpäri 
  • Kova harja 
  • Pullollinen terassinpuhdistusliuosta 

Painepesuri on myös loistava vaihtoehto, jos sinulla on sellainen käytössäsi. Jos ei, niin ei hätää, sillä se ei ole välttämätön. Ja koska tämä on likaista puuhaa myös oikein tehtynä, kannattaa pukea ylle vanhat vaatteet ja puutarhakäsineet. 

Vaihe 1: Poista rikkaruohot.

Rikkaruohot löytävät aina keinot selviytyä pihatien tai terassin päällystelaattojen pienissä koloissa, joten ennen pesemisen aloittamista meidän on hankkiuduttava niistä eroon. Suosittelemme  rikkakasvien torjunta-aineen käyttämistä tehokkaimpana menetelmänä. 

Vaihe 2: Sekoita terassin ja ajoväylän puhdistusliuos.

Sellaisen puhdistusaineen käyttö, jota ei ole suunniteltu käytettäväksi terassille, poluille tai ajoväylille, voi jättää jäämiä tai jopa vahingoittaa niitä. Siksi suosittelemme hankkimaan erityisesti terasseja varten kehitettyä puhdistusliuosta, joka ei ole ainoastaan turvallisempaa, vaan antaa myös paremman lopputuloksen. 

Sekoita se veteen etiketin ohjeiden mukaisesti ja kaada se ämpäriin. Tai jos käytät painepesuria, joissakin laitteissa on lokero, johon voit lisätä puhdistusaineseoksen. 

Vaihe 3: Kaada liuos ja hankaa

Nyt on aika kaataa puhdistusliuosta niille terassin ja ajotien alueille, jotka aiot puhdistaa. Jos käsiteltävä alue on suuri, tämä kannattaa tehdä vaiheittain, jotta liuos ei pääse kuivumaan laattoihin ennen kuin ehdit niihin asti. 

Ota seuraavaksi kova harja ja ala hangata terassia tai ajoväylää. Kovat harjakset poistavat yhdessä puhdistusliuoksen kanssa käytettynä helposti lian ja levän. Saatat yllättyä laattojen saumoista irtoavan tai nousevan lian määrästä, mutta se on normaalia. 

Vaihe 4: Huuhtele puhtaalla vedellä

Kun olet saanut hangattua lian ja levän pois ja olet tyytyväinen lopputulokseen, sinun on huuhdeltava ne pois puhtaalla vedellä. Painepesuria käyttäessäsi suurin osa on jo huuhtoutunut pois, mutta saatat haluta vaihtaa pehmeämpään suihkuvaihtoehtoon pestäksesi viimeisetkin rippeet pois. Jos et käytä pesuria, huuhtelutapa riippuu käsiteltävästä alueesta, mutta vesiämpärin tai puutarhaletkun pitäisi riittää. 

Vaihe 5: Kunnossapito

Paras tapa välttää terassin tai ajoväylän liian usein toistuva puhdistaminen on lakaista se säännöllisesti ja pitää se rikkaruohottomana rikkaruohojen torjunta-aineen avulla, erityisesti päällysteen saumojen osalta. 

Säännöllinen kunnossapito varmistaa myös terassisi ja ajoväyläsi kestävän mahdollisimman pitkään, jotta voit nauttia ja arvostaa niitä myös tulevaisuudessa. 

Ajoväyläsi tyypistä riippuen voit yrittää vetää rikkaruohot irti käsin (yritä saada kasvin juurista kiinni).  

3 min lukuaika
Jaa