Paahdettua parsaa labnehilla ja za’atarilla

2 min lukuaika
Jaa

Helppo

2 hengelle 

30 min

Mietitkö, mitä laittaisit tänään päivälliseksi? Ehdotamme, että kokeilet näitä herkullisia paahdettuja parsoja! Vaikka useimmat ihmiset keittävät tai höyryttävät nämä keväiset kasvikset, suosittelemme kokeilemaan paahdettua parsaa labnehin ja za’atarin kera yhdessä pitaleivän kanssa. 

2 hengelle 

Valmistusaika: 30 minuuttia 

Keittoaika: 15 minuuttia 

Ainekset

  • 1 nippu parsaa 
  • 30 g voita 
  • 4 rlk oliiviöljyä 
  • 3 rlk vettä 
  • 300 g kotitekoista tai kaupasta ostettua labnehia 
  • sormisuolaa 
  • 1 tl za’atar maustetta 
  • chilipippuria 
  • kourallinen pistaasipähkinää 
  • granaattiomenan siemeniä 
  • tilliä 

Valmistus

Vaihe 1

Aloita puhdistamalla parsat. Jos ne ovat nuoria versoja, ei niitä tarvitse kuoria. Jos eivät, leikkaa pois varren kova ja kuituinen pää ja kuori ne sitten vihanneskuorijalla. Kierrätysvinkki: säilytä kuoret esimerkiksi oliiviöljyn maustamiseksi.  

Vaihe 2

Laita voit isoon pannuun. Anna sen saavuttaa ruskistumisvaihe ja lisää sitten parsat. Lisää 3 ruokalusikallista vettä, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Poista kansi ja anna niiden ruskistua voissa 5 minuuttia lisää. Hienonna ja paahda sillä välin pistaasipähkinät. 

Vaihe 3

Annoksen asettelu. Laita lautaselle ensin runsas kerros labnehia, aseta päälle lämmin parsa. Lisää ripaus sormisuolaa, ripaus chilipippuria ja reilu annos za’atarmaustetta. Ripottele päälle pistaasipähkinöitä, muutama granaattiomenan siemen, 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja muutama tillin oksa. 

Vaihe 4

Tarjoile heti kotitekoisen pitaleivän kera.

2 min lukuaika
Jaa