Ruusujen lannoitus

1 min lukuaika
Jaa

Hyvin ravitut ruusut kestävät paremmin kasvitauteja ja mahdollisten tuholaisten hyökkäykset. Pitkäkestoisen kukinnan ja voimakkaan lehdistön edellytyksenä on ruusujen säännöllinen lannoittaminen.

Ruusuja istutettaessa maa lannoitetaan koko kasvualustan syvyydeltä. Ruusut vaativat kuitenkin jatkuvaa lannoitusta. Lannoita ja kalkitse ruusujen kasvualusta keväisin yleislannoitteella, orgaanisilla seoslannoitteilla tai lantavalmisteilla. Kevätlannoitteet haravoidaan pintamultaan tai levitetään mullan päälle ohueksi kerrokseksi.

Lisää useamman kerran kesässä ja kukinta-aikana ruusuille tarkoitetulla lannoitetta. Hyvä aikaväli lannoittamisessa on kerran viikossa. Lannoitetta tulee lisätä usein pieniä määriä kerrallaan mieluummin kuin suurina määrinä harvemmin. Elokuussa lannoita kasvualusta kalium- ja fosforipitoisella syyslannoitteella, mikä on edellytys nuppujenmuodostukselle seuraavana keväänä

Solabiol
Solabiol Ruusulannoite

Solabiol Ruusulannoite on 100 % orgaanisista raaka-aineista valmistettu lannoite, joka sisältää kasvien tarvitsemia pää- ja hivenravinteita. Lannoite sopii erinomaisesti ruusuille ja muille kukkiville kasveille sekä vihanneksille. Hellästi ja luonnonmukaisesti lannoitetut kasvit kukkivat kauniisti ja pysyvät terveinä. Sopii erinomaisesti myös vihanneksille ja yrteille.

Tapa saada kaunis puutarha
1 min lukuaika
Jaa