Erilaisia rikkaruohoja

1 min lukuaika
Jaa

Nopeasti levittäytyvät ja vahingoittavat rikkaruohot ovat puutarhureiden yleisin ongelma. Ne kasvavat lähes missä tahansa ja ovat sopeutuneet selviämään vaikeissa oloissa.

Mikään puutarha ei selviä vuodesta ilman rikkaruohoja. Mikäli niitä ei käsittele, leviävät ne nopeasti laajalle alueelle.

Rikkakasvit voidaan jakaa kahteen ryhmään:

Yksivuotiset rikkakasvit

Kasvavat siemenestä ja elävät yhden kasvukauden. Tämän jälkeen kasvi kuolee jättäen jälkeensä suuren määrän seuraavana keväänä itäviä siemeniä. Kasvit voivat tuottaa valtavia määriä siemeniä, jotka säilyvät maassa elinkelpoisina usean vuoden ajan. Osa yksivuotisista rikkakasveista saattaa tuottaa siemeniä useamman kerran kasvukaudessa. Yksivuotiset rikkakasvit tulisi torjua ennen niiden kukkimista.

Monivuotiset rikkakasvit

Nämä rikkakasvit voivat elää useamman vuoden, jolloin ne tuottavat suuret määrät siemeniä jokaisella kasvukaudella. Ne selviävät talven varastoimalla ravinteita maavarsiinsa, pääjuuriinsa tai juurakoihinsa ja ovat siksi vaikeampia hallita. Monivuotiset rikkaruohot kasvattavat uudet lehdet keväisin ja usein kuolevat talvisin. Monivuotisista rikkakasveista eroon pääseminen edellyttää kasvin tappamista tai juurien ja varren poistamista maasta täysin.

Tunnisteet

rikkaruohot

erilaiset rikkaruohot

Yksivuotiset rikkakasvit

Monivuotiset rikkakasvit

Tapa saada kaunis puutarha
Tapa saada kaunis puutarha
1 min lukuaika
Jaa