Erilaisia torjunta-aineita

1 min lukuaika
Jaa

Rikkaruohoja voi torjua monella eri tavalla. Paras keino on yhdistää useampia eri torjuntatapoja ja torjua rikkakasveja oikeaan aikaan.

Rikkakasvien torjunta-aineen käyttö yhdessä kasvien poistamisen kanssa takaa usein parhaimman lopputuloksen. Torjunta-aineet ovat usein helppokäyttöisin keino torjua rikkakasveja ja usein myös säästävät aikaa ja rahaa rikkaruohoja vastaan taistellessa.

Rikkakasvien torjunta-aineet toimivat neljällä eri tavalla ja useimmat torjunta-aineet ovat useamman tavan yhdistelmiä.

Kosketusvaikutteiset rikkakasviaineet

tuhoavat kasvin vihreät osat nopeasti muuttaen kasvin ruskeaksi ja kuivattaen sen muutamassa päivässä käsittelystä. Soveltuu hyvin yksivuotisten kasvien torjuntaan. 

Systeemisesti vaikuttavat rikkakasviaineet

imeytyvät vihreiden kasvinosien kautta ja kulkeutuvat kasvinesteiden mukana juuriin, jotka sitten tuhoutuvat. Systeemisesti vaikuttavat torjunta-aineet tappavat koko kasvin juurineen muutamassa viikossa ja soveltuvat hyvin sekä yksi- että monivuotisille rikkakasveille.

Maavaikutteiset rikkakasviaineet

 muodostavat näkymättömän kalvomaisen kerroksen maan pintaosiin estäen uusien rikkakasvien kasvun. Ne estävät uuden rikkakasvuston kasvun jopa koko kasvukauden ajan ja soveltuvat sekä yksi- että monivuotisten rikkakasvien torjuntaan.

Valikoivat rikkakasviaineet

tuhoavat vain tietyntyyppisiä kasveja vahingoittamatta muita kasveja. Torjunta-aine tehoaa hyvin esimerkiksi voikukkiin ja muihin yleisiin rikkakasveihin, muttei vahingoita nurmikkoa.

Tunnisteet

Erilaisia torjunta-aineita

Rikkaruohoja

rikkakasvien torjunta

Tapa saada kaunis puutarha
Tapa saada kaunis puutarha
1 min lukuaika
Jaa