Huonekasvien tuhohyönteiset

2 min lukuaika
Jaa

Tuhohyönteisiä löytää harvoin terveistä huonekasveista. Niiden mahdollinen ilmestyminen vaati ripeitä toimenpiteitä pahempien vahinkojen välttämiseksi.

Protect Garden
Provanto Spray

Nopeatehoinen ja pitkävaikutteinen spray imevien tuhohyönteisten torjuntaan koristekasveista sisätiloissa. Vaikuttaa systeemisesti eli leviää lehtien kautta kasvin nestekierron mukana koko kasviin suojaten sitä jopa 8 viikon ajan. Vaikuttaa nopeasti Suojaa jopa 8 viikkoa  Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.

Tämän oppaan avulla tunnistat ja torjut yleisimpiä tuhohyönteisiä huonekasveissasi:

  • Lehtikirva: Nämä kasvien solunesteitä syövät hyönteiset ovat usein vihreitä, mutta voivat olla myös oranssin, harmaan tai mustan värisiä. Lehtikirvat ilmestyvät kasvin pehmeisiin osiin ja heikentävät kasvia.
  • Kilpikirva: Nämä kasvituholaiset näyttävät pieniltä ruskeilta kohoumilta lehtien alapinnan suonissa ja saattavat erittää tahmeaa nestettä kasville. Kilpikirvat tulee ensin poistaa niin hyvin kuin mahdollista kostealla rätillä tai pumpulipuikoilla.
  • Villakilpikirva: Tämä valkoiselta pumpulilta näyttävä pilkku löytyy useimmiten kasvin varrelta tai lehden alapinnalta. Villakilpikirva voi hoitamattomana myrkyttää koko huonekasvin ja saada sen pudottamaan lehtensä. Pyyhi villakilpikirvat pois kasvista kostealla rätillä tai pumpulipuikoilla ja suihkuta kasvia hyönteistentorjunta-aineella.
  • Vihannespunkki: Myös kehrääjäpunkkina tunnettu tuholainen kuivien ja lämpimien tilojen huonekasveissa. Vihannespunkit itsessään ovat vaikeasti havaittavia, mutta niiden aiheuttamat vauriot ilmenevät pieninä vaaleina pisteinä lehdissä tai ohuina kehruuseitteinä lehden ja varren välillä. Säännöllinen veden suihkuttelu kasville on helppo tapa pitää vihannespunkit loitolla.
  • Korvakärsäkäs: Kasvin nuupahtaessa ja kuollessa yllättäen on korvakärsäkkäät usein syyllisiä. Ne leviävät mullan mukana pieninä, kermanvärisinä toukkina, jotka syövät kaiken mahdollisen mullasta. Tästä johtuen kasvi kuolee usein ilman selkeää syytä ja kasvia ei enää voi pelastaa. Ostamalla kasveja luotettavalta kauppiaalta ja tarkistamalla lehdet reikien varalta ennen ostoa voit välttää korvakärsäkkäiden tuhoja.
  • Jauhiainen: Putoilevat keltaiset lehdet voivat olla merkki jauhiaisista, joten tarkista lehtien alapinnat pienten valkoisten kärpästen varalta. Jauhiaisia on vaikea hävittää, mutta poista kaikki vaurioituneet ja pudonneet lehdet.

Tunnisteet

Kilpikirva

Lehtikirva

Villakilpikirva

Vihannespunkki

Korvakärsäkäs

Jauhiainen

huonekasveista

Tapa saada kaunis puutarha
Tapa saada kaunis puutarha
2 min lukuaika
Jaa