Haluaisitko tehdä jotain piirakkaa? Miten olisi tämä rapea ja maalaishenkinen persikkapiirakka! Tämä on mahtava resepti kesään ja sitä voi nauttia välipalana tai jälkiruokana. Kokeile, et tule pettymään! 

6-8 annosta 

Valmistusaika: 40 minuuttia 

Levähdysaika: 30 minuuttia  

Paistoaika: 30 minuuttia 

Ainekset

Murotaikinaan 

  • 200 g vehnäjauhoa 
  • 30 g ruokosokeria 
  • 1 munankeltuainen 
  • 50 g pehmeää voita 
  • Hieman vettä tarvittaessa 

Täytteeseen

  • 4-6 keltaista ja/tai vaaleaa persikkaa 
  • 100 g mantelijauhetta 
  • 50 gr ricotta-tuorejuustoa 
  • 1 kananmuna + 1 munanvalkuainen 
  • Sitruunamehua 
  • Pari ripausta tuoretta timjamia 
  • 50 g voita 
  • 4 ruokalusikallista hunajaa 
  • Ripaus sormisuolaa 
  • 2 ruokalusikallista mantelilastuja 

Valmistus

Vaihe 1

Valmista taikina. Sekoita kaikki ainekset kulhossa, vaivaa sormillasi ja kämmenillä noin 10 minuuttia. Muotoile palloksi, kääri se muovikelmuun ja anna levähtää jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Kauli sitten taikina ohueksi pellille, vain noin3 millimetrin paksuiseksi. Se paistuu nopeammin ja rapeammaksi. 

Vaihe  2

Pese ja kuivaa persikat. Leikkaa ne neljään osaan. Sekoita voi pienessä kattilassa hunajan ja timjamin kanssa. Kuumenna varovasti, kunnes seos on tasaista. Kaada tämä seos taikinan päälle ja anna levähtää 10 minuuttia.

Sekoita mantelijauhe munaan ja levitä taikinan päälle, jätä reunoille 3 cm. Aseta persikat ruusun muotoon. Kaada päälle jäljellä oleva hunaja ja voi. Käännä piirakan reunat ylös rustiikkisesti. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 180°C:ssa 30 minuuttia.

Vaihe 4

Maista heti kun se on valmista uunista!