Yrtit

1 min lukuaika
Jaa

Tuoreiden yrttien avulla voit päivittää vanhoja helppoja reseptejä maistuviksi aterioiksi. Kokeile tuoretta timjamia grillatun kalan kanssa, oreganoa kesäsalaatissa tai basilikaa pastaruuissasi. Yrtit piristävät väreillään ja tuoreudellaan jokaista ateriaa. Yrttien kasvattaminen ei vaadi suurta puutarhaa onnistuakseen, vaan voit istuttaa ne myös ruukkuihin.

Näiden neuvojen avulla voit kasvattaa itsellesi kauniin ja tuottavan yrttitarhan

  • Huolehdi, että istutusastiassa on reiät ylimääräisen veden ulosvalumiselle. Täytä istutusastia hyvälaatuisella, ravinteikkaalla mullalla.
  • Kastele multa ja aloita istutus. Istuta kasvaessaan leviävät yrtit ruukun reunojen ympärille, sillä kasvaessaan ne täyttävät astian kokonaan. Näitä yrttejä ovat esimerkiksi timjami, salvia ja oregano. Persilja ja basilika istutetaan aivan ruukun reunojen lähelle. Ruukun keskiosaan istutettavia yrttejä ovat esimerkiksi fenkoli.
  • Yrtit viihtyvät parhaiten auringonvalossa ja kosteassa mullassa. Erityisesti lämpimällä ilmalla kastelua ei saa unohtaa. Kuukauden kuluessa istutuksesta sinulla on jo ruukku täynnä tuoreita yrttejä.
1 min lukuaika
Jaa