Butchart Gardens – hylätystä joutomaasta upeaksi puutarhaksi

2 min lukuaika
Jaa

Butchart Garden on poikkeuksellinen puutarha, joka sijaitsee Kanadassa, Victorian lähellä Vancouverinsaarella. Se houkuttelee paikalle vuosittain yli miljoona kävijää. Kävijät tulevat nauttimaan monenlaisten kukkien ja puiden kauniista väreistä ja oppimaan lisää historiasta näiden upeiden maisemien takana.

Nainen, jolla on intohimo: Jennie Butchart

Saamme kiittää tästä hämmästyttävästä puutarhasta yhtä naista: Jennie Butchartia. Vuonna 1904 Jennie muutti miehensä Robertin kanssa Vancouverinsaarelle, lähelle Victoriaa rakentaakseen sementtitehtaan. Robert osti kiinteistön, rakensi sille talon ja alkoi työskennellä kaivoksessa. Kun kaivoksen tuotanto ehtyi, Jennien talolta avautuva maisema ei ollut kovin miellyttävä, joten hän päätti tehdä siitä mukavamman katsella. Silloin hän sai idean puutarhan luomisesta (joka tunnetaan nykyisin vajonneena puutarhana).  Vähitellen, hevosten ja kärryjen avustamana, Jennie sai luotua upean puutarhan, joka laajeni jatkuvasti (japanilaisen puutarhan, italialaisen puutarhan ja ruusutarhan luomisella…) 

Ihmiset tajusivat nopeasti, mitä Jennie oli luonut, ja siitä tuli tunnettu nähtävyys paikallisille sekä kaikkialta maailmasta saapuville vierailijoille.  

Ajan ja hänen jälkikasvunsa avulla tästä poikkeuksellisesta puutarhasta tuli suosittu nähtävyys ympäri maailmaa, ja lähes 1000 kasvilajinsa ansiosta se on tunnustettu Kanadan kansallisesti historialliseksi kohteeksi. 

Henkeäsalpaava puutarha 

Kävellessäsi tämän vaikuttavan puutarhan läpi sen väriloisto, kukka-asetelmien moninaisuus, vesielementit ja korkeat puut tulevat hämmästyttämään sinut.  

Puutarha on jaettu teemoittain mm. italialaiseen puutarhaan, ruusutarhaan, välimerelliseen puutarhaan, japanilaiseen puutarhaan sekä vajonneeseen puutarhaan, josta kaikki alkoi. Näiden ainutlaatuisten, ympäri maailmaa innoituksensa saaneiden teemojen ansiosta pääset maailmanympärimatkalle! 

Hauskoja aktiviteetteja kaikille, vuoden ympäri

Kukkiensa ja puidensa monimuotoisuuden ansiosta Butchart Gardens on paikka, jossa kannattaa vierailla vuodenajasta riippumatta. Keväällä voit kokea kukkaan puhkeavat kukat ja kukkaistuoksut. Kesällä pääset katselemaan värikästä puutarhaa ja kuuntelemaan livemusiikkia. Syksyllä voit nauttia lehtien rapinasta kävellessäsi punaisten vaahterapuiden lomassa. Talvella jouluvalot luovat puutarhaan taianomaisen tunnelman.  

Butchartin puutarha ei ole vain kauniita kukkia, vaan voit nauttia siellä myös monenlaisesta viihteestä. Kahvilat, ravintolat, matkamuistomyymälät, karusellit, konsertit ja muut aktiviteetit tarjoavat jokaiselle jotakin!  

2 min lukuaika
Jaa