Henkeäsalpaavan värinen Jardin Majorelle

2 min lukuaika
Jaa

Jardin Majorelle, Marrakechissa sijaitseva mahtava puutarha, on eittämättä yksi maailman kauneimmista puutarhoista ja houkuttelee vuosittain paikalle lähes 600 000 vierailijaa. Tämä vuonna 1931 perustettu merkittävä puutarha kirkkaine väreineen toimi pitkään taidemaalari Jacques Majorellen työpajana. Kun kaupunki uhkasi muuttaa puutarhan hotelliprojektiksi, Yves Saint Laurent ja Pierre Bergé ostivat sen vuonna 1980 ja perustivat sinne studionsa. Tämä keidas tarjosi hänen luomuksilleen ehtymättömän inspiraation lähteen. 

Upea Majorellen väreissä loistava puutarha

Tämä eksoottinen puutarha yhdistelee värikästä arkkitehtuuria ja joka puolelta maailmaa tuotuja kasveja. Jacques Majorelle, maalari ja kasvien ystävä, loi tämän mahtavan puutarhan ateljeensa tukikohdaksi. Suihkulähteet, keramiikkaruukut, seinämaalaukset, polut ja vesiaiheet ovat hänen inspiraationaan toimineita puutarhan elementtejä. Maalari toi tämän puutarhan uniikkiin arkkitehtuuriin kirkkaita värejä, joita voit nähdä ruukuissa, seinillä ja pergoloissa. Varsinkin yksi väri erottuu muista: hyvin voimakas ja häikäisevä ultramariininsininen, josta me käytämme nykyään nimeä Majorellen sininen.  

Maalarin kasvitaiteen intohimon ansiosta voit nähdä puutarhassa yli 300 kasvilajia, muun muassa: tärkeän kaktuskokoelman, bambuja, palmuja, jasmiineja, agaaveja, saniaispuita, vesikasveja… Jacques Majorelle toi nämä kasvit lukuisilta matkoiltaan ympäri maailman, muodostaen niistä yllättävän ja ainulaatuisen kokonaisuuden. 

Yves Saint Laurentin taianomainen inspiraation lähde

Puutarha sijaitsee Yves Saint Laurent -kadulla, ja tällä muotoilijalla ja muotisuunnittelijalla onkin tärkeä rooli sen historiassa. Yves Saint Laurent löysi uskomattoman Jardin Majorellen yhdellä Marokon-matkoistaan ja rakastui siihen. Hän jätti puutarhan avoimeksi matkailijoille ostettuaan sen vuonna 1980, jotta voisimme nauttia häntä niin kovasti innoittaneen puutarhan kauneudesta. Hän sanoo: ”Majorellen puutarha on toiminut ehtymättömänä inspiraationlähteenäni jo useiden vuosien ajan, ja olen usein uneksinut sen ainutlaatuisista väreistä.” Käy myös kivenheiton päässä puutarhasta sijaitsevassa Yves Saint Laurent -museossa ja ihaile hänen useita luomuksiaan, joiden värit muistuttavat elävästi Majorellen puutarhasta. 

2 min lukuaika
Jaa