Muurahaiset

1 min lukuaika
Jaa

Muurahaiset eivät ole välttämättä tervetulleita puutarhaasi, sillä ne löytävät helposti tiensä myös sisätiloihin.

Yhdyskuntia muodostavien myrkkypistiäisen ryhmään kuuluu yli 600 muurahaislajia. Monet näistä muurahaisista rakentavat pesiä, joko maan päälle tai alle.

Suomessa elää noin 60 eri muurahaislajia, joista osa rakentaa pesäkseen tyypillisen muurahaiskeon. Osa muurahaisista puolestaan rakentaa pesänsä maan sisään ja niitä löytää usein kivilaattojen alta, kukkapenkistä tai nurmikolta.

Muurahaiset ovat kaikkiruokaisia, joten niille maistuvat niin hyönteiset kuin kasvinesteetkin. Ne saattavat myös ns. lypsää kirvoja eli syödä kirvojen erittämää ulostetta.

Keväällä lämpötilojen noustessa työläismuurahaiset nousevat maan pinnalle etsimään ravintoa. Mikäli ravinnosta on pulaa, löytävät muurahaiset usein tiensä asuntoihin. Jos muurahaiset löytävät jotain syötäväksi kelpaavaa esimerkiksi keittiöstä, on siellä pian todellinen muurahaisinvaasio. Muurahaiset antavat toisilleen hajumerkkejä ilmoittaakseen paikasta, josta ravintoa löytyy.

Tärkeintä muurahaisten torjunnassa on pitää lattia ja muut pinnat puhtaana ruuista ja roiskeista. Mikäli muurahaisia on puutarhassasi haitallisia määriä, pääset niistä helposti eroon Myrr-tuotesarjan tuotteiden avulla.

1 min lukuaika
Jaa