Muurahaisten torjunta

6 min lukuaika
Jaa

Muurahaiset ovat kaikkiruokaisia hyönteisiä, jotka kelpuuttavat ravinnokseen niin kasveista saatavan meden kuin erilaiset hyönteisetkin. Eniten muurahaiset ovat kuitenkin kasvinesteiden sisältämän sokerin perään, jota ne saavat kukkien ja muiden kasvien sokeripitoisesta medestä. Meden lisäksi muurahaiset hyödyntävät ravinnokseen kirvojen erittämää ulostetta eli mesikastetta, ja itse kirvatkin ovat niille varsin merkittävä proteiinin lähde. Luonnossa liikkuessaan muurahaiset varmistavat siis riittävän ravinnon saannin hyödyntäen sekä kasvi- että eläinkuntaan kuuluvia ravinnonlähteitä.

Vaikka muurahaiset löytävätkin kaikkiruokaisuutensa ansiosta luonnosta ravintoa melkoisen vaivattomasti, niiden kulkureitit eivät valitettavasti rajoitu ainoastaan ulkotiloihin. Etenkin rivi- ja omakotitaloissa asuville sekä kesämökeillä aikaa viettäville muurahaiset ovatkin monesti valitettavan tuttuja vieraita kesäkauden aikana. Koska muurahaiset janoavat sokerin perään, ne kelpuuttavat muutakin kuin kukkien mettä ja sisätiloissa niiden suurinta herkkua ovat kukkaruukuista löytyvien kukkien lisäksi myös kaikki mahdolliset sokeria sisältävät ruoantähteet.

Ruoantähteiden poissa pitäminen lattioilta ja pöytätasoilta ei kuitenkaan aina riitä ratkaisemaan muurahaisongelmaa, vaan asiaan on puututtava torjunnan keinoin, mikäli nämä vikkeläjalkaiset hyönteiset halutaan pitää mahdollisimman varmasti loitolla asuintiloista. Vaikka muurahaiset ovatkin ihmisille vaarattomia, ne voivat tuntua kovin epämiellyttäviltä ja heikentää sitä kautta asuinmukavuutta. Muurahaisten torjunta astuu usein kuvaan viimeistään siinä kohtaa, kun lattialta tavataan useampia muurahaisten yhdyskunnan jäseniä.

Yleisimmät sisätiloihin pyrkivät muurahaislajit

Muurahaiset pääsevät useimmiten asuinrakennusten sisäpuolelle talon rakenteista löytyvien halkeamien kautta, ja jo pienikin halkeama riittää kulkureitiksi näille pikkuruisille vipeltäjille. Asuntojen sisällä muurahaisia ei aina näe, sillä ruoantähteiden metsästämisen ohella ne viihtyvät hyvin etenkin lattialautojen ja kivilaattojen alla, jonne niillä on taipumus tehdä kulkureiteikseen pitkittäisiä käytäviä. Kotien ja kesämökkien sisätiloihin hakeutuvat muurahaiset ovat useimmiten kooltaan pieniä sokerimuurahaisia, toiselta nimeltään pihamauriaisia, tai niitä hieman kookkaampia mustamuurahaisia. Molemmat näistä ovat varsin harmittomia vierailijoita, jollei lukuun oteta niiden mukanaan tuomaa epämukavuuden tunnetta.

Kokonaan oma lukunsa on kuitenkin kolmas sisätiloihin suhteellisen hanakasti pyrkivä muurahaislaji eli hevosmuurahainen. Vaikka tämä muurahaiseksi huomattavan kookas laji ei olekaan ihmiselle vaarallinen, se voi saada todellista harmia aikaiseksi rakennusten kantaville rakenteille. Hevosmuurahainen tekee nimittäin pesänsä mielellään talon rakenteisiin jyrsimällä vanhempien rakennusten pehmeää puuta.

Hoida muurahaistorjunta hyvissä ajoin ja toista tarvittaessa

Muurahaisten torjunta sisätiloissa on aina kannattavaa, vaikka muurahaisia näyttäytyisi vähemmissä määrin. Vaikka ongelmana näyttäisivätkin olevan ainoastaan sokeri- tai mustamuurahaiset, talon rakenteille hallaa tekevät hevosmuurahaiset voivat löytää tiensä paikan päälle, mikäli muurahaistorjunta jää tekemättä. Muurahaisten torjunta on hyvä hoitaa kerralla kuntoon, jotta muurahaisten sisätiloihin pääsemisestä ei tarvitse enää murehtia. Torjunta kannattaa aloittaa jo keväällä ensimmäisten muurahaisten näyttäytyessä sisätiloissa. Torjuntatuotteen tarjoamasta vaikutusajasta riippuen torjunta on myös tärkeä toistaa säännöllisin väliajoin, jotta muurahaiset pysyvät jatkossakin varmemmin loitolla.

Moni meistä joutuu vähintään kerran elämässä pohtimaan, mikä olisi paras muurahaistentorjunta-aine. Yhtä vastausta tähän ei ole, sillä torjunta-aineita on olemassa monenlaisia, aivan kuten käyttäjien mieltymyksiäkin. Jatka lukemista saadaksesi selville, millaisia torjuntakeinoja suosittelemme muurahaisten torjumiseksi kodin sisätiloista ja kasvihuoneesta. Löydät myös apukeinot muurahaisongelmien juurisyynä olevien muurahaispesien hävittämiseen.

Muurahaisten hävittäminen sisätiloista

Hyvin yleinen muurahaisten torjunnassa käytetty keino on häätää muurahaiset pois kodin sisätiloista erilaisia torjunta-aineita apuna käyttämällä. Kun torjunta-aineita käytetään oikein, muurahaiset eivät palaa asuintiloihin tuotteen vaikutusaikana ja asuinmukavuus on sillä keinoin varmistettu aina uusintakäsittelyyn saakka.

Näppärät muurahaisrasiat sopivat sisätiloihin

Muurahaisten torjunta on helppo hoitaa käyttämällä Myrr Muurahaisrasiaa. Syöttirasioissa on sokerista pitäviä muurahaisia houkutteleva syötti siististi rasian sisällä, joten niitä on hygieenistä käyttää esim. keittiössä. Muurahaisrasiat asetetaan muurahaisten kulkureiteille, josta muurahaiset löytävät syötit ja vievät ne pesäänsä. Näin myös koko pesä tuhoutuu. Kun torjut muurahaisia syöttirasioiden avulla, kannattaa varmistaa, ettei muurahaisille ole tarjolla muuta houkuttelevaan ravintoa lähistöllä.

Myrr
Myrr Muurahaisrasia

Muurahaisrasialla saat tuhottua koko pesän! Rasia sisältää muurahaisia houkuttelevan syötin, jonka ne vievät pesäänsä ja lopulta koko pesä tuhoutuu. Sijoita lähelle muurahaisten kulkureittejä esim. keittiössä, kellarissa, kuistilla, terassilla, kiveyksillä. Pakkaus sisältää kaksi syöttirasiaa. Muurahaiset kuljettavat itse syötin pesäänsä Tuhoaa koko pesän Siisti ja helppokäyttöinen Käytä biosideja turvallisesti, lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Sisätiloihin sumutettava muurahaisaerosoli

Yksi keino hoitaa muurahaisten karkotus sisätiloissa on ottaa torjuntakeinoksi Myrr muurahaisaerosoli. Sumute toimii sekä muurahaisten että myös muiden ryömivien hyönteisten karkotukseen ja sitä käytetään sisätiloihin. Tuoksultaan mietoa muurahaisaerosolia voidaan käyttää läpi vuoden, ja tuote alkaa vaikuttaa nopeasti sen sumuttamisen jälkeen. Muurahaisaerosolissa on sumutusputki, jonka avulla ahtaammat ja vaikeapääsyisemmät kolot ja halkeamat voidaan päästä käsittelemään mahdollisimman vaivattomasti.

Myrr
Myrr Muurahaisaerosoli

Myrr Muurahaisaerosoli on tehokas sumute muurahaisten ja muiden ryömivien hyönteisten torjuntaan sisätiloissa. Vaikuttaa nopeasti. Mieto tuoksu. Vaikuttaa nopeasti Mieto tuoksu Tehoaine on luonnosta saatava Chrysanthemum cinerariaefolium -uute Käytä biosideja turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Sisätiloihin suihkutettava muurahaisspray

Toinen sisätiloissa käytettävä torjunta-aine on ympäri vuoden käytettäväksi sopiva Myrr muurahaisspray. Tämän suihkemaisen tuotteen avulla voidaan saavuttaa jopa kuusi viikkoa kestävä vaikutus. On kuitenkin hyvä huomioida, että vaikutuksen kesto vaihtelee tuotteella käsiteltävän pinnan materiaalin mukaan. Muurahaisaerosolin tavoin muurahaisspray torjuu muurahaisten ohella myös muita ryömiviä hyönteisiä, kuten kotitalouksissa valitettavan yleisesti esiintyviä sokeritoukkia.

Muurahaisspray on tuotteena monipuolinen, sillä sisätilojen lisäksi sitä voi suihkuttaa myös terassille tai parvekkeelle estämään muurahaisten kulkemista asuintiloihin. Sisätiloissa tuotetta kannattaa suihkuttaa ennen kaikkea listojen rakoihin, muihin koloihin ja rakoihin sekä jääkaapin alle, sillä ne ovat muurahaisten yleisimmin suosimia piilopaikkoja. Muurahaisspraylla käsiteltyjä pintoja ei saa puhdistaa torjunnan aikana, jotta tuotteen pinnoilla pysymisestä voidaan varmistua.

Myrr
Myrr Muurahaisspray

Tehokas aine muurahaisten ja muiden ryömivien hyönteisten torjuntaan sisätiloissa ja rakennusten ympärillä- Helppokäyttöinen spraypullo. Torjuntateho kestää n. 6 viikkoa.  Pitkävaikutteinen Tehoaa nopeasti Helppo käyttää Käytä biosideja turvallisesti, lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.  

Ulkotiloihin siroteltava pölyte

Muurahaisten hävittäminen sisätiloista onnistuu myös ulkoa käsin. Ainoastaan ulkokäyttöön tarkoitettu Myrr Pölyte on kätevä ratkaisu, jos muurahaisia halutaan torjua asuintalon ulkopuolelta. Pölytettä sirotellaan suoraan niihin paikkoihin, joissa muurahaisia esiintyy. Näitä voivat olla esimerkiksi muurahaispesien kulkuaukot sekä raot ja kolot rakennusten välittömässä läheisyydessä. Pölytteelle paras käyttöaika on huhtikuulta syyskuulle ja edellä esiteltyjen suihkemaisten torjunta-aineiden tavoin se on suunniteltu torjumaan muurahaisten lisäksi myös muita ryömiviä hyönteisiä, kuten esimerkiksi sokeritoukkia ja maasiiroja. Tuote vaikuttaa aina ryömivien hyönteisten pesiin asti ja se voi tarjota jopa kuusi viikkoa kestävän vaikutuksen ympäröivistä olosuhteista ja käsiteltävästä pinnasta riippuen.

Myrr
Myrr Pölyte

Pitkävaikutteinen ja tehokas pölyte muurahaisten ja niiden pesien sekä muiden ryömivien hyönteisten kuten sokeritoukkien ja maasiirojen torjuntaan ulkotiloissa. Levitetään suoraan hyönteisten esiintymispaikkoihin kuten rakoihin ja koloihin sekä suoraan muurahaisten pesän kulkuaukkoihin. Vaikutus kestää jopa 6 viikkoa, vaikutuksen kesto vaihtelee kuitenkin käsitellyn pinnan ja olosuhteisen mukaan. Erittäin pitkävaikutteinen Tehokas Riittoisa Käytä biosideja turvallisesti, lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Muurahaispesän hävittäminen

Jos muurahaisia kulkeutuu sisätiloihin suurempia määriä tai jos niitä liikkuu sisätilojen lisäksi myös piha-alueella riesaksi asti, joskus voi olla syytä pureutua juurisyyhyn ja toteuttaa sisä- tai ulkotilojen myrkyttämisen sijaan muurahaispesän hävitys. Muurahaispesiä ei kuitenkaan hävitetä paikan päällä, vaan muurahaiset hoitavat hävittämisen omin neuvoin pienimuotoisella avustuksella syöttien muodossa.

Tee muurahaispesästä selvää muurahaisrasian avulla

Myrr Muurahaisrasia on kätevä keino saada koko muurahaispesä tuhotuksi 1–3 viikon aikana. Muurahaisrasia asetetaan muurahaisten suosimille kulkureiteille esimerkiksi keittiöön, kellariin, terassille tai kuistille. Muurahaiset nappaavat mukaansa rasiaan asetetun syötin, jonka ne kuljettavat pesäänsä. Tämän seurauksena muurahaispesä tuhoutuu. Rasian sisältämä syötti houkuttelee puoleensa kaikkia sokeria suosivia muurahaislajeja. Muurahaisrasia soveltuu ympärivuotiseen käyttöön.

Myrr
Myrr Muurahaisrasia

Muurahaisrasialla saat tuhottua koko pesän! Rasia sisältää muurahaisia houkuttelevan syötin, jonka ne vievät pesäänsä ja lopulta koko pesä tuhoutuu. Sijoita lähelle muurahaisten kulkureittejä esim. keittiössä, kellarissa, kuistilla, terassilla, kiveyksillä. Pakkaus sisältää kaksi syöttirasiaa. Muurahaiset kuljettavat itse syötin pesäänsä Tuhoaa koko pesän Siisti ja helppokäyttöinen Käytä biosideja turvallisesti, lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

Hävitä muurahaispesä kasteluaineen avulla

Kun tiedät muurahaispesän sijainnin esim. muurahaisten tekemien kulkuaukkojen perusteella, muurahaispesän torjunta on helppoa Myrr Kasteluaineen avulla. Se on riittoisa tiiviste, jota käytetään veteen sekoitettuna kaatamalla suoraan muurahaispesään ja sen kulkuaukkojen ympärille. Valmisteen levittämiseen voit käyttää kastelukannua. Huuhtele kannu useita kertoja pienellä määrällä vettä käytön jälkeen. Levitä huuhteluvesi muurahaispesän päälle. Älä käytä kannua muuhun tarkoitukseen puhdistamatta sitä ensin huolellisesti. Älä levitä tuotetta syötävien kasvien päälle tai alueille, joilla on tarkoitus viljellä syötäviä kasveja.

Myrr
Myrr Kasteluaine

Tehokas kasteluaine muurahaisten ja niiden pesien torjuntaan ulkotiloissa ja rakennusten ympärillä. Käytetään veteen sekoitettuna muurahaisten esiintymispaikoilla kuten patioilla, käytävillä ja muissa paikoissa, mihin muurahaiset ovat tehneet pesän. Tuote sekoitetaan ohjeen mukaan veteen ja valmista käyttöliuosta levitetään suoraan pesien kulkuaukkoihin tai suoraan pesään. Tuote on pakattu kätevään annostelupulloon, jolla annostelu on helppoa ja tarkkaa. Kätevä käyttää Tehoaa nopeasti Pitkävaikutteinen Käytä biosideja turvallisesti. Lue aina merkinnät ja valmistetiedot ennen käyttöä

Tunnisteet

muurahaiset

muurahaisten torjunta

muurahaiset talossa

miten päästä eroon muurahaisista

Tapa saada kaunis puutarha
Tapa saada kaunis puutarha
6 min lukuaika
Jaa