Rikkaruohojen torjunta

2 min lukuaika
Jaa

Rikkaruohojen torjunta on torjunta-aineiden avulla tehokkainta maaliskuusta syyskuuhun. Alla listattujen vinkkien avulla torjut tehokkaasti puutarhasi rikkaruohoja.

  1. Rikkakasvien torjunta-aineet ovat tehokkaimpia silloin, kun rikkaruohot kasvavat aktiivisesti. Maaliskuusta syyskuuhun kestävänä aikana rikkaruohot voivat imeä torjunta-ainetta laajemmalta alueelta.  Rikkakasvien torjunta-aineita ei suositella käytettäväksi kuivempien kausien aikana, jolloin rikkakasvit eivät kasva aktiivisesti. Kuivana aikana kastele alue muutaman päivän ennen torjunta-aineen levittämistä.
  2. Älä käytä rikkakasvien torjunta-aineita tuulisena päivänä ettei torjunta-ainetta leviä istutuksille. Käyttäessäsi torjunta-aineita lähellä istuttamiasi kasveja suojaa haluamasi kasvi esimerkiksi ison pahvin avulla. Mikäli rikkakasvit ovat ympäröineet istuttamasi kasvin, voit suojata kasvin torjunta-aineelta esimerkiksi asettamalla astian suojattavan kasvin päälle.
  3. Jos haluat istuttaa rikkaruohojen täyttämälle alueelle kasveja, käytä biohajoavaa torjunta-ainetta. Biohajoava torjunta-aine hajoaa luonnollisiksi ainesosiksi maahan. Biohajoavaa torjunta-ainetta voit käyttää myös kasvimaahan ennen siementen kylvämistä tai taimien istuttamista.
  4. Murskaa peltokortteiden varret ennen torjunta-aineen käyttämistä. Varsien murskaaminen rikkoo niiden vahapinnan ja edesauttaa torjunta-aineen imeytymistä.
  5. Jos rikkakasvit ovat kietoutuneet puutarhakasviesi ympärille, irrota ne varovasti niitä vahingoittamatta. Kasaa rikkakasvit maahan ja suihkuta niitä systeemisellä rikkakasvientorjunta-aineella. Näin maksimoit torjunta-aineen leviämisen rikkakasviin vahingoittamatta puutarhakasviasi.
  6. Rikkakasvien torjunta-aineen kuivuttua on torjunta-aineella käsitelty alue turvallinen lapsille ja lemmikeille. Kaikki tuotteemme ovat rekisteröity puutarhakäyttöön Suomessa. Rekisteröinti edellyttää, että tuote on turvallinen myös ympäristössä, jossa on lapsia ja lemmikkejä. Suomessa kasvinsuojeluaineiden rekisteröinnistä vastaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.
  7. Käyttövalmiit torjunta-aineet helpottavat rikkaruohojen torjuntaa. Valitse litran suihkepullo pieniä alueita tai yksittäisiä rikkakasveja varten. Suuremmilla alueilla käytä tiivisteinä myytäviä torjunta-aineita.
  8. Hävitä ylimääräiset tuotteet ohjeiden mukaisesti. Älä koskaan kaada ylimääräistä torjunta-ainetta viemäriin. Lue tuotteen ohjeet ennen käyttöä ja toimi ainoastaan niiden mukaisesti.

2 min lukuaika
Jaa