Heinäkuusta lokakuuhun on munakoisosesonki! Lue tästä, miten voit valmistaa tästä vihanneksesta herkullisen aterian ystävillesi tai perheellesi! 

4-6 annosta 

Valmistusaika: 45 minuuttia 

Keittoaika: 30 minuuttia 

Ainekset 

  • 2 tai 3 munakoisoa
  • 6 paprikaa
  • 6 karamellisoitua tomaattia
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 50 ml oliiviöljyä
  • 100 g kikherneitä purkista
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 limetti
  • suolaa, pippuria
  • Kuminaa, savupaprikaa
  • Vähän tuoretta minttua

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa ne veitsellä neliöiksi ja sivele niille oliiviöljyä ja sormisuolaa. Voitele paprikat öljyllä ja aseta ne uuninpellille. Laita ne uuniin 180°C lämpötilaan 30 minuutiksi, kunnes munakoisot ovat pehmentyneet ja paprikat ovat paistuneet kypsiksi. Liota sillä välin cashewphkinöitä lämpimässä vedessä. 

Vaihe 2

Poista ruoka uunista ja valmista paprikapesto. Poista paprikoista kuori ja aseta ne tehosekoittimeen ja lisää karamellisoidut tomaatit, cashewpähkinät, valkosipuli, basilika, öljy, suola, pippuri, savupaprika ja kumina. Sekoita pestomaiseksi rakenteeksi. Lisää tarvittaessa hieman vettä. 

Vaihe 3

Valmista kastike. Aseta munakoisot lautaselle. Lisää reilu kerros paprikapestoa, sen jälkeen kikherneet ja hienonna pinnalle tuoretta minttua.

Vaihe 4

Pirskottele päälle sitruunamehua, lisää muutama paahdettua cashewpähkinää lisämakua antamaan. Tarjoile lämpimänä! 

Nauti!