Kew Gardensin kasvitieteellinen puutarha: maailman monimuotoisin paikka

2 min lukuaika
Jaa

Kolmenkymmenen minuutin päässä Lontoon keskustasta sijaitseva Kew Gardensin kasvitieteellinen puutarha on maailman monimuotoisin paikka. Tässä puutarhassa vieraileva voi tutustua kukkiin ja puihin maailman joka kolkasta sekä oppia lisää maan historiasta ja kuningasperheestä.  

Lukuisia kauniita paikkoja yhdessä puutarhassa

Tämä puutarha on epäilemättä yksi maailman kauneimmista puutarhoista, josta löytyy ihania koristeellisia istutuksia, ainutlaatuista kasvien monimuotoisuutta ja yli 140 000 puuta. 

Tässä kuninkaallisessa puutarhassa pääset matkustamaan ympäri maailmaa biodiversiteetin kautta ja aikamatkailemaan puutarhasuunnittelun eri ajanjaksoihin.  

Puutarhan eri osat on omistettu eri kasvilajeille ja maailman eri kolkille. Kävele lummetalon läpi ja nauti kaikkialta maailmasta peräisin olevien lumpeiden katselusta. Astu sitten palmutaloon – uskomattomaan lasirakennelmaan, josta löytyy trooppisten alueiden monimuotoisia kasveja. Jatka matkaa Daviesin vuoristotaloon, missä kasvaa erilaisia vuoristoseutujen kukkia. Walesin prinsessan kasvihuone on kasvihuone, jossa voit kävellä eri ilmastojen läpi ja katsella maiseman muuttumista, alkaen aavikosta ja päättyen sademetsään.  

Et tule pettymään Treetop Walkwaysiin, 18 metrin korkeudessa kulkevaan polkuun, jolta voit nauttia upeista puista lintuperspektiivistä käsin. Todella ainutlaatuinen kokemus! 

Tässä UNESCO:n maailmanperintökohteessa on niin paljon nähtävää!

Puutarha, jossa näkyy kuningasperheen vaikutus

Kew Gardensin kasvitieteellinen puutarha sai alkunsa 1500-luvulla kuninkaallisen vaikutuksen myötä. Kävellessäsi tämän puutarhan läpi sinulle esitellään paljon rakennuksia, jotka on rakennettu kuninkaallisen perheen jäsenten kunniaksi (kuten prinsessa Augustalle rakennettu pagoda, tai kuningas Vilhelmin temppeli, joka rakennettiin kuningatar Victorialle vuonna 1837 Vilhelm IV:n muistoksi). Puutarhan maisemiin punoutuu historian ja kulttuuriperinnön kerroksia. Todellinen ulkoilmamuseo!  

Tärkeä puutarhan rakenne on Kewin palatsi – pieni punatiilistä rakennettu palatsi, jossa kuningasperhe viettää muutaman päivän kaivatessaan tyyntä ja rauhallista paikkaa.  

Kew – kamppailu biodiversiteetin säilyttämisen puolesta

Kew Gardens pyrkii tänä sukupuuton aikakautena suojelemaan biodiversiteettiä, joka on planeetan ja ihmisten kannalta sekä tarpeellinen että olemassaolomme perusedellytys (tarjotessaan ravintoa, happea, kuituja, polttoainetta…). Henkeäsalpaavien maisemiensa lisäksi kuninkaallinen puutarha on kasvi- ja sienitieteiden maailman johtava organisaatio sieltä löytyvien kasvien monimuotoisuuden sekä tutkimuksen ja välineiden ansiosta… Lummetalon läpi kävellessä voi nähdä muutaman lajin, joita ei enää elä luonnonvaraisena. Nämä puutarhat ovat luonnonsuojelun kulmakiviä. 

2 min lukuaika
Jaa