Kirstenboschin kansallinen kasvitieteellinen puutarha: ehdoton tutustumiskohde

2 min lukuaika
Jaa

Sijaitsee Etelä-Afrikan Cape Townissa, se on ehdoton vierailukohde! Tässä Pöytävuoren juurella sijaitsevassa puutarhassa on yli 8500 eteläafrikkalaista kasvilajia ja se on kooltaan 532 hehtaaria. Se perustettiin vuonna 1913 ja se on yksi maailman tunnetuimmista kasvitieteellisistä puutarhoista!  

Ainutlaatuinen kokoelma 

Kirstenboshin kasvitieteellinen puutarha on kehittynyt vuosien varrella, mutta sen suunnitteli alun perin loistava englantilainen kasvitieteilijä H. Pearson. 
Hänen tavoitteenaan oli luoda maailman ensimmäinen kasvitieteellinen puutarha, jossa olisi kaikki Etelä-Afrikan kasvit yhdessä paikassa.   Tähän paikkaan on kerätty, ja siellä suojellaan ja säilytetään sekä esitellään 7000 eri lajia. 

Tämä puutarha on mahdollinen keskeisen sijaintinsa ansiosta. Vuoret ympäröivät puutarhaa, suojaavat kasvillisuutta tuulelta ja luovat ihanteellisen ilmaston. Puutarha on kooltaan 36 hehtaaria ja sitä ympäröi 500 hehtaarin erämaa. Tässä luonnonpuistossa on monia vaellusreittejä, joissa voit kävellä ja nauttia rentouttavasta kokemuksesta.

Puistossa kävellessäsi kohtaat vesiputouksia, kivikäytäviä, hiekkateitä etkä voi olla kuuntelematta lintujen sirkutusta, mikä lisää tähän puutarhaan maagisen ulottuvuuden. 

Loistava moninaisuus

Kirstenboshin kasvitieteellinen puutarha on jaettu useisiin teemallisesti järjestettyihin puutarha-alueisiin. Nämä alueet auttavat sinua ymmärtämään kasvien monimuotoisuutta, niiden käyttötarkoituksia ja selkeyttävät vierailuasi. Siellä on lääkekasvipuutarha, jossa on monia eri lääkehoitoihin käytettäviä kasveja, Gondwanan puutarha, jossa voit ihailla puita ja kasveja yli 200 miljoonan vuoden takaa, sekä puutarha, jossa on yksivuotisia kasveja, veistoksia, proteaceae-kasveja tai paikallista kasvistoa.  

Yksi suosituimmista alueista on Tuoksupuutarha. Tästä puutarhasta löydät kaikkein aromaattisimmat kukat poikkeuksellisin tuoksuin ja se antaa sinulle mahdollisuuden nauttia puutarhasta ainutlaatuisella tavalla. Siellä on myös pistekirjoituspolku, jonka avulla näkövammaiset voivat nauttia näiden puutarhojen kauneudesta.  

Lyhyesti sanottuna, vierailemalla tässä puutarhassa tulet aivan varmasti hämmöstymään sen poikkeuksellisesta monimuotoisuudesta! 

2 min lukuaika
Jaa